Bitumen, de IKO keuze

bitumen

Ontdek de voordelen van bitumen

Lange levensduur

Met een bewezen levensduur van meer dan 35 jaar zijn bitumen dakmembranen de meest duurzame en veilige keuze voor het platte dak. Bestaande daken kunnen eenvoudig en zonder afbraak van de bestaande dakbedekking gerenoveerd worden, zodat men van gerust kan spreken van een levensduur van meer dan 70 jaar voor een bitumen dak.

Extra sterk

De waterdichting van daken wordt steeds meer op de proef gesteld. Daken vormen de ideale uitbreiding van leef- en werkruimte. Denk maar aan daktuinen en terrassen bij een woning. Ook voor professioneel gebruik biedt het dak ruimte voor parking of allerhande technische installaties zoals zonnepanelen, airco’s en warmtepompen. De hoge ponsweerstand, die inherent is aan het bitumen product, in combinatie met een tweelaagse toepassing, geeft een ongeziene bescherming van het dak ongeacht de toebedeelde functionaliteit.

Klimaatweerstand

Bitumen daken zijn bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden zoals hagel, sneeuw, ijsvorming en hitte. De intrinsieke eigenschappen van bitumen maken dat de membranen probleemloos kunnen geplaatst worden in alle klimaten en seizoenen.

Grijswaterrecuperatie

Water is een kostbaar goed. Regenwater kent tal van toepassingen zoals gebruik voor het toilet, het wassen van de auto, de wasmachine. Grijswaterrecuperatie wordt dus steeds belangrijker. Een bitumen dakbedekking is uitermate geschikt voor de recuperatie van regenwater. IKO kan hiervoor dan ook de nodige certificaten voorleggen.

Esthetiek

Een bitumen dakbedekking is een mooi en strak dak. Kiest u nu voor een wit, luchtzuiverend en koelend dak of een zwart, elegant en design dak, met de IKO bitumen membranen is alles mogelijk. De plaatsingstechnieken bieden de bouwheer, ontwerper en plaatser een grote flexibiliteit om veilig en snel een mooi resultaat te bereiken.

Meer weten over Duurzaamheid & Circulariteit?

Technische fiches verzenden via email