Duurzaamheid

bitumen dakbaan

IKO roofing membranen: IKO carrara de ECO oplossing

IKO carrara is een ECO dakbaan die een oplossing aanlevert om CO2-emissies te beperken waardoor de totale ecologische voetafdruk van een gebouw gereduceerd wordt. Het witte reflecterende mineraal aan de bovenzijdevan de dakrol is voorzien van de “Air Care Technology” afwerking die luchtzuiverend werkt. Stikstof- en zwaveloxide worden onder invloed van UV-licht omgezet in milieu-neutrale stoffen die weggespoeld worden door regen. Dit resulteert in een aantoonbare verbetering van de luchtkwaliteit.

Koelend

  • Met een SRI (Solar Radiance Index) van 79 vermindert de IKO carrara de oppervlaktetemperatuur van het dak, waardoor u het gebouw minder moet koelen wat dan weer ten goede komt aan de duurzaamheid van het gebouw.
  • Een IKO carrara dak verhoogt door zijn koelende werking de efficiëntie van installaties zoals zonnepanelen, airco’s, …

Ecologisch

  • IKO carrara en andere hoogwaardige dakbanen worden vervaardigd uit gerecycleerde grondstoffen.
  • IKO carrara en andere hoogwaardige dakbanen worden geproduceerd met 100% groene energie.
  • De IKO dakrollen zijn zelf 100% recycleerbaar.

Luchtzuiverend

  • De Titaniumdioxide coating van de IKO carrara neutraliseert stikstof- en zwaveloxides.

IKO enertherm: isoleren is een must

Reductie energieverbruik:
Hoogpresterende isolatie voor woningen, kantoren en andere gebouwen is de meest directe en efficiënte oplossing om te besparen op het energieverbruik. Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot, verantwoordelijk voor de klimaatopwarming. Goed isoleren levert bijgevolg de meest positieve bijdrage aan het milieu.

Hoogste rendement per m² IKO enertherm
PIR isolatie is dankzij haar uitstekende lambda een zeer dunne isolatieplaat met behoud van een hoge isolatiewaarde. Het lage gewicht en het beperkte volume vertalen zich in vermindering van de transport- en handelingskosten en de CO2-uitstoot.

Duurzaam isoleren
IKO enertherm isolatieplaten hebben, dankzij hun bijzondere eigenschappen (bestand tegen vocht, schimmel, vormvast) een heel lange levensduur, met behoud van al hun energieprestaties.

Hernieuwbare grondstoffen
Het aandeel van hernieuwbare grondstoffen is aanzienlijk. Zo worden o.a. pet-flessen gerecycled en gebruikt in het productieproces van PIR-isolatie.

Geen afval
In het productieproces van IKO enertherm isolatie wordt het frees- en zaagafval verwerkt tot briketten. Deze briketten worden verwerkt als toeslagstof in beton.

Spreiding productielocaties
In de groeistrategie van IKO enertherm is de geografische spreiding van productielocaties voorzien. Door de dunne plaat en dus minder volume bij een gelijke isolatiewaarde bereiken we hiermee kortere transportafstanden en dus een substantiële verbetering van de ecologische voetafdruk.

Technische fiches verzenden via email