IKO – enthousiaste sponsor van het veldrijden en schaatsen

IKO – enthousiaste sponsor van het veldrijden en schaatsen

Voor IKO is sponsoring van topsport meer dan een logo op een truitje

Bent u ook gepassioneerd door sport? Dan hebt u wellicht het logo van IKO al op uw tv-scherm zien voorbij flitsen. Vooral in het veldrijden en in het schaatsen steunt IKO toppers van nu en morgen bij het verleggen van hun grenzen. Als trouwe partner helpen wij atleten om hun doelen te bereiken. In hun gedrevenheid herkennen wij ook onszelf. Die passie om elke dag beter te doen is een van de belangrijkste kernwaarden van IKO.

“Presteren is grenzen verleggen”

Schaatsers

Dezelfde drive als topsporters

Natuurlijk helpt het dat de naam IKO talloze keren door duizenden woonkamers flitst. Wie live een sportwedstrijd meemaakt wordt zelfs nog meer ondergedompeld in de sfeer en het enthousiasme die sport teweeg brengt. Sportsponsoring is absoluut een goede zaak voor onze naamsbekendheid. Toch is dat voor ons maar het zichtbare topje van de ijsberg. Wij zien ons engagement voor sport veel meer als een verlengde van ons bedrijf, als een uiting van ons DNA. In topsport herkennen wij de drive die wij zelf als bedrijf ook voelen om de lat voortdurend hoger te leggen. En daar gaat het voor ons echt om.

IKO Pushing Limits

“Een winnaar is een verliezer die nooit opgeeft.” Dat is misschien wel de essentie van topsport. Niemand krijgt een medaille cadeau, elke sporter is altijd op zoek naar hoe hij of zij de prestaties kan verbeteren. Harder trainen, beter materiaal, andere voeding, een aangepast trainingsschema, … Elke topsporter wil voortdurend de eigen grenzen verleggen. Het is deze visie die wij bij IKO ook zo belangrijk vinden. Wij verwoorden die drive in ons motto #IKOPushingLimits.

Elke topsporter wil voortdurend de eigen grenzen verleggen. Het is die drive waar wij ons bij IKO mee identificeren.

De lat altijd hoger leggen

Ook als bedrijf verleggen wij voortdurend onze grenzen. En dat doen we op verschillende vlakken.

Onze medewerkers nemen we mee in ons verhaal van #pushinglimits. We willen dat iedereen zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen en ontplooien binnen IKO. Ook daarom is het sponsoren van sport belangrijk. Binnen het bedrijf worden ‘onze’ sporters van nabij gevolgd en zeker op de grote momenten leven veel mensen binnen IKO mee met hun prestaties. Dat schept een band die gebouwd is rond een gezonde competitiedrang.

Maar ook voor onze producten geldt dat we de limieten voortdurend opzoeken en doorbreken. Daarom zetten we sterk in op onderzoek en ontwikkeling. Net zoals een topsporter schaven we voortdurend elk detail bij om onze positie als toonaangevend bedrijf in onze sector te blijven waarmaken

Schaatsers

State of the art

Het doel is om onze klanten altijd state of the art producten en oplossingen te bieden op het vlak van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en vloeibare waterdichting. Stilstaan is achteruitgaan. Onze drang om vooruit te gaan heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat onze Enertherm isolatie momenteel een nog betere isolatiewaarde heeft, enorm drukvast en beloopbaar is en ongevoelig voor vocht. Eigen research lag aan de basis van onze innovatieve bitumen dakbanen met een witte carrara-technologie en aan vlamvrije daksystemen.

Voor goud met Bart Swings en Sanne Cant

De atleten die IKO sponsort zijn niet de minste. Olympische schaatskampioenen zoals Jorien Ter Mors en Esmee Visser schaatsen onder de IKO-vlag. In het veldrijden is Sanne Cant als drievoudig wereldkampioene de meest opvallende naam. Sinds dit jaar maakt met Bart Swings ook de beste Belgische schaatser deel uit van het IKO schaatsteam. Hij behaalde op de Olympische Winterspelen van 2018 een zilveren medaille en gaat bij het IKO team resoluut op jacht naar goud in Peking 2022.

Toppers van vandaag en morgen

Belangrijk is ook dat wij sportsponsoring zien op lange termijn. Het gaat ons niet enkel over onze naam te linken aan de toppers van vandaag. Wij zetten ons bewust in om ook de toppers van morgen te ondersteunen en talent te ontwikkelen. Zo rijdt zowel bij de dames als bij de heren een jeugdteam onder de IKO-vlag.

Ook Belgisch toptalent cyclocross koos onlangs voor het team van IKO. Julie De Wilde rijdt al zeker tot 2023 in ons team. Haar motivatie om voor IKO te kiezen ligt volledig in lijn met onze langetermijnvisie op sport en sponsoring:

Julie De Wilde:

“Het feit dat een multidisciplinaire aanpak mogelijk is binnen het team heeft de doorslag gegeven. In eerste instantie wil ik mij verder ontwikkelen in het veld om zo tot een betere versie van mijzelf te komen. Vooral op technisch vlak moet ik nog veel progressie maken en ik ben ervan overtuigd dat het team mij daar perfect in zal bijstaan.”

Teamfoto

Wil je geen IKO sportnieuws missen? 

In onze bedrijfsvoering voelen wij ons verwant met topsport. Ook wij geloven in voortdurende vooruitgang. Net als topatleten beginnen wij elke dag met de drive om beter te doen dan gisteren. En daarom ziet u IKO op de truitjes van heel wat sporters in het veld en op het ijs. Ook omdat u de naam van ons bedrijf zou kennen, maar vooral omdat u er altijd op kan vertrouwen dat wij als toonaangevend bedrijf in onze sector tot het uiterste gaan om u de beste oplossingen te bieden.

Sportblog Sanne Cant

Wilt u onze sporters persoonlijk leren kennen?

Check dan snel ons YouTube-kanaal!

Gerelateerde berichten

IKO-Crelan strikt jonge toptalenten

IKO-Crelan strikt Belgisch toptalent Jullie De Wilde. Brits juniorenkampioene Millie Couzens vervoegt opleidingsteam Crelan-IKO Het Belgische toptalent Julie De Wilde ...

De IKO schaatsers van TEAM IKO!

IKO sponsort naast het veldrijden ook schaatsers! Dinsdag 1/10 tijdens de persvoorstelling werd het al snel duidelijk, de schaatsers van ...

IKO is helemaal klaar voor het nieuwe veldritseizoen!

Het 2019-2020 veldritseizoen brengt nieuwe kleuren met zich mee. IKO zal samen met nieuwe sponsorpartner Crelan op het shirt van ...

IKO verlengt samenwerking met 3 jaar

Opnieuw groot nieuws!! IKO verlengt de samenwerking met wereldkampioen veldrijden Sanne Cant en de IKO jeugdrenners voor nog eens drie …

Technische fiches verzenden via email