Peter Genyn pushed the limits

Peter Genyn pushed the limits

Peter Genyn pushed the limits en bezorgt België een gouden medaille op Paralympische Spelen in Rio!

Onze Peter Genyn bezorgde gisteren avond België een derde gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij won de 100 meter rolstoelsprint (T51). Hij liet 21.15 optekenen – een paralympisch record. IKO enertherm is een ongelooflijk trotse sponsor! Wij wensen Peter dan ook een welverdiende proficiat van het hele team!

peter-genyn-en1

“Al mijn inspanningen in de voorbereiding waren niet voor niets”, zo verklaarde de dolgelukkige rolstoelatleet. Dit is super. Het ging perfect, ik heb geen slag gemist. Hoeveel stress kan een mens hebben? Het was verschrikkelijk. Ik wist dat ik fysiek goed was. Maar dat voelde zo niet aan, een mentale kwestie. We hebben hard gewerkt aan mijn start, met resultaat.”

In de voorbereiding op de Paralympische Spelen trainde Genyn zes dagen op zeven. “Ik heb er alles voor gedaan. Het was het allemaal waard.” Genyn reed onder een loden hitte met lange mouwen. “Dat is nodig, anders loop ik brandwonden op aan mijn armen”, zo zei hij.

Peter is een uitstekend voorbeeld van hoe een topatleet zijn grenzen verlegd. Alle schakels in de keten moeten optimaal zijn om op het hoogste niveau te presenteren. Als IKO staan we hier volledig achter, want ook wij streven er naar de grenzen binnen ons vakdomein te verleggen.

Aanstaande zaterdag komt Peter Genyn nog in actie op de 400 meter. Supporter met ons mee!!!

Proficiat Peter!

Technische fiches verzenden via email