Peter Genyn strikes again!

Peter Genyn strikes again!

IKO enertherm keek dit weekend met verbazing naar de Paralympische Spelen in Rio. Na zijn geweldige prestatie en prachtige gouden medaille op de 100 meter vorige dinsdag, doet Peter ons opnieuw vol bewondering staan en slaagt erin België een nieuwe gouden medaille te geven op de 400 meter rolstoelsprint in de klasse T51.

peter-strikes-again2

“Het was een enorm zware race”, aldus Genyn, die het wereldrecord (1:18.09) achter zijn naam heeft staan. “In het begin heb ik enkele slagen gemist. Dat kost veel energie, energie die ik aan de meet tekortkwam. Ik voelde de Mexicaan nog opkomen, maar gelukkig had ik net genoeg reserve om de tegenstanders af te houden.”

“Twee gouden medailles, ik heb het hoogste bereikt”, vervolgde de rolstoelatleet. “De 400 meter is drie keer sterven. Tot 300 meter gaat het, daarna is het hopen dat je aankomt. Ik had vandaag minder stress dan voor de 100 meter. Er was minder druk omdat ik al een gouden medaille had behaald.”
De 39-jarige Antwerpenaar, heeft sinds 1993 tetraplegie. Vanaf de borst tot de voeten kan hij niet bewegen. Maar dat houdt hem niet tegen elke dag te sporten op topniveau. Niet alleen won Peter in Rio, hij vestigde zelfs een nieuwe paralympisch record. IKO enertherm is dan ook ongelooflijk fier zich sponsor te mogen noemen van deze TOPatleet die uitzonderlijke prestaties levert.

Technische fiches verzenden via email